Народното събрание актуализира бюджета по Инвестиционната програма за общините с гласувания на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Промените са свързани с увеличението с 271 нови проекта по Инвестиционната програма на общините, които от 2258 стават 2529.

Те бяха гласувани единодушно със 185 гласа "за". 

С изменението на Инвестиционната програма за общински проекти прогнозният размер на проектите за целия период става 6,226 млрд. лв., от които 4,553 млрд. лв. за 2024 г., а от тях 747,54 млн. лв. средства по проекти на Европейския съюз. Промените в закона влизат в сила от деня на обнародването им в "Държавен вестник". 

Депутатите актуализираха общинските проекти с държавно финансиране

Депутатите актуализираха общинските проекти с държавно финансиране

Елвян Гюркаш от ДПС се похвали, че се работи за хората

Спор в пленарна зала предизвикаха средствата в размер на 77 млн. лв. за изграждането на нова сграда на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" в град Варна. От "Възраждане" използваха проектите, за да атакуват ПП-ДБ и управлението на града, което "вече е време да си ходи". С множество процедурни забележки дебатът по бюджета премина към обиди, макар и да не стана ясно каква е точно връзката с темата от дневния ред на пленарна зала.