Утре, 8 февруари, е последният срок, в който гражданите могат да платят данъка върху доходите по годишните декларации за облагане на доходите от 2007 г. с отстъпка по банков път, съобщиха от НАП.

Това е така, тъй като е необходим поне един ден, за да пристигнат наредените средства по сметката на съответната териториална дирекция.

Срокът за плащане на данъка с отстъпка изтича на 11 февруари, като НАП препоръчва в този ден плащането да се извършено в банков офис, разкрит в салоните за обслужване на Националната агенция за приходите (НАП) до 16.00 ч.

При попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (код 111213 - „Данък върху доходите на физически лица - ЕТ, граждански договори и др."), входящият номер на данъчната декларация, като задължително се посочва и периода, за който се отнася плащането.

Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в Интернет във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно. Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет.

Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация - www.nap.bg.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП може да видите на интернет страницата на агенцията (www.nap.bg).