В хода на днешната азиатска валутна търговия американския долар укрепва спрямо еврото след същественото пред предишната сесия. 

Сутринта за едно евро даваха 1,1206 долара в сравнение с $1,1224 при закриването н търговията във вторник. 

Вчера американските пари поевтиняха с 0,5% спрямо общата валута във връзка с отслабналите надежди за скорошно вдигане на лихвите в САЩ. 

Статистическите данни за американската икономика, които излизат в последно време, и особено тези за динамиката на Брутния вътрешен продукт, са разочароващи, отбелязват анализаторите на FXPrimus, цитирани от MarketWatch. БВП през второто тримесечие е нараснал с 1,2% при очаквания за ръст от 2,5 на сто, коригираните данни за първото сочат растеж от едва  0,8%, минимален темп за последните две години. 

Курът на йената спрямо долара слабо спада след скота от 1,5 на сто във вторник на фона на разочароващите за експертите и пазарите действия на японските власти. 

Днес сутринта за един долар даваха 101,05 йени в сравнение с  100,89 при закриването на вчерашната сесия. 

В същото време курсът на еврото е 113,26 йени, при 113,23 йени за евро във вторник. 

Вчера японското правителство утвърди бюджетно – данъчни стимулиращи мерки в обем 28 трилиона йени ($274 млрд.), включително допълнителни разходи за текущата финансова година в размер на 4,6 трлн. йени. Но инвеститорите не вярват, че  бюджетните стимули ще могат да решат всички проблеми на Япония  и да спасят страната от дефлацията.