Икономистът професор Илиян Михов, който е едно от имената, спрягани за кандидат за управител на БНБ, има ангажимент да завърши мандата си като ректор на Европейския институт по управление на бизнеса INSEAD. Това съобщиха за БНР от висшето учебно заведение в Сингапур. Мандатът на ректора завършва август догодина. Освен потенциалната номинация на Михов, друго обсъждано име е на Любомир Каримански от "Има такъв народ".

Премиерът Кирил Петков нито потвърди, нито отрече варианта ректорът на престижното учебно заведение в Сингапур да бъде кандидатът на "Продължаваме промяната".

"Искам да кажа, че ако човек като Илиян Михов е на такава позиция, всички българи би трябвало много да се гордеем, но не знам дали това е възможно. Това е отговорът", заяви Петков пред бТВ, като подчерта, че ще бъдат обсъдени всички предложени имена от коалиционните партньори.

Не са водени разговори с мен да оглавя БНБ, заяви Симеон Дянков

Не са водени разговори с мен да оглавя БНБ, заяви Симеон Дянков

По-бедните хора в България продължават да обедняват, посочи той

В отговор на покана за интервю към Михов от университета отговориха за БНР, цитирам: "Бихме искали да потвърдим, че ректорът Михов има ангажимент да завърши мандата си, който изтича на 31 август 2023".

Друго спрягано име е на председателя на бюджетната комисия Любомир Каримански. Той заяви пред Нова ТВ, че най-вероятно той ще бъде номинацията на "Има такъв народ":

"И вътре в партията смятам, че няма да има друг кандидат, ако съм аз".

Мандатът на настоящия гуверньор Димитър Радев изтече през юли миналата година. Всички парламентарни групи имат право да правят номинации в срок от 20 дни. С изтекли мандати са подуправителите Калин Христов и Нина Стоянова.