Няма да подкрепим бюджета на Асен Василев и ще го върнем в министерството на финансите, ако бъде внесен в този вид. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на Нова телевизия.

Според него приходната част в бюджета за 2024 г. е надценена вероятно с около 5 млрд. лева. По думите му приходната част се надува умишлено, за да могат да харчат повече пари.

Добрев подчерта, че приходната част и за тази година не може да бъде изпълнена. Той посочи, че ще бъдат събрани 33, максимум 34 млрд. лв. Депутатът от ГЕРБ уточни, че до момента събраните приходи са 30 млрд. лв.

Народният представител изтъкна, че в последните три години нищо не се случва с инфраструктурните обекти в страната. Целта не трябва да бъде да няма никаква инфраструктура. Държавата трябва да инвестира в такава, защото тези инвестиции помагат на икономиката да расте, те ни правят по богати, допълни той.

Според Добрев държавата е в пъти по-богата, отколкото е била през 2009 година. Той заяви, че нито един икономист в държавата не подкрепя бюджета на Асен Василев. Депутатът бе категоричен, че ще убеди парламентарната група да върне бюджета на финансовия министър, за да си го поправи.

По думите му трябва Василев сам да си ореже разходите, а не парламента да ги реже. Ако внесат бюджет с 40 млрд. приходи от данъци, а не 35, колкото смятаме, че са реалистични, ние трябва да го върнем още на първо четене, гласувайки против, поясни той.

Народният представител поясни, че заради ротацията бюджетът догодина ще се изпълнява от ГЕРБ, затова сега от финансовото министерство трябва да се вслушат в тях.

Борисов се закани със сериозен отпор за Бюджет 2024

Борисов се закани със сериозен отпор за Бюджет 2024

ГЕРБ няма да се даде Асен Василев да ги прецака с бюджета