Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" (ИА ГИТ) се самосезира по повод информация за забавени възнаграждения в Би Ай Телевизия.

Стартираната проверка е спрямо публикации в медиите, а не от постъпили сигнали от работници и служители. Такива сигнали не са постъпвали, уточняват от агенцията.

В хода на проверката инспекторите ще проверяват дали има неизплатени възнаграждения на служители, както и дали към момента на прехвърлянето на дружеството собствениците са имали задължения към работещите в телевизията.

Стана ясно, че бившите собственици на телевизията са подали декларация, според която към момента на прехвърлянето дружеството е нямало задължения към работниците си. Ако при проверката обаче се установи, че дружеството е прехвърлено в нарушение на закона и че декларацията за задължения е с невярно съдържание, Инспекцията по труда ще сезира прокуратурата.

Телевизия BIT вече е с нов собственик

Телевизия BIT вече е с нов собственик

Досегашният собственик Павел Вълнев съобщи новината…

В отговор от ръководството на BIT обясняват, че телевизията е в просец на бизнес трансформация и подготовка на новата си програмна схема. Поради това и по технически причини, има забавяне на част от заплатите на служителите в телевизията за месец януари 2018 година. Няма проблем с финансирането на проекта, уверява още ръководството.

Новият собственик на медията има напълно изчистени взаимоотношения с предишните собственици. Всички съществуващи задължения на телевизията към датата на подписването на договора за покупко-продажба са прехвърлени към новия собственик и ще бъдат обслужвани от него, допълват от телевизията.