Комисията за финансов надзор се оказва изненадана от изявление на вече бившия член и зам.-председате Ралица Агайн. Това се посочва позиция на КФН, изпратена до медиите.

КФН си измиват ръцете с Агайн, убедена Нинова

КФН си измиват ръцете с Агайн, убедена Нинова

Карина Караиванова се опитва да си спаси кожата

"Изненадани сме от изявленията на г-жа Ралица Агайн-Гури пред медиите днес, 22.8.2018 г., в които се отправят внушения спрямо председателя и членовете на Комисията за финансов надзор /КФН/", се посочва в текста.

Ралица Агайн: Има рискове при застраховките "Гражданска отговорност" за колите

Ралица Агайн: Има рискове при застраховките "Гражданска отговорност" за колите

Гаранционният фонд плаща щетите, но после ще си търси парите от шофьора

От КФН заявяват, че не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, представляващи анализ и предупреждения за възможните рискове, свързани със ситуацията около ЗК "Олимпик" - Кипър. Посочва се, че Ралица Агайн никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или председателя на комисията за евентуални рискове относно фалита на ЗК "Олимпик" - Кипър.

Не е бил предоставен и анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита на кипърската компания.

Зам.-шефът на КФН внесе доклад и оставка

Зам.-шефът на КФН внесе доклад и оставка

Вчера правителството препоръча това за Ралица Агайн

По данни на КФН вариант с фактология относно ЗК "Олимпик" - Кипър е бил качен в деловодната система на КФН едва в петък, 17.8.2018 г. КФН до този момент въобще не разполага с доклада, който Ралица Агайн-Гури представи в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители факти бяха абсолютно нови и непознати до този момент и за нас.

От КФН поясняват, че съгласно поправките в Закона за КФН, в сила от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат пълна независимост в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат колективно, като председателят е "пръв между равни".

"Недоумяваме за каква липса на комуникационна стратегия и грижа за потребителите говори г-жа Агайн, след като в разгара на кризата от 1-ви до 15-ти август 2018 година тя беше в платен годишен отпуск и практически доста далеч от обстановката, в която работеше КФН", посочват от комисията и заявяват, че правят това изявление с цел да запазят репутацията на Комисията като институция.

Всички приемат оставката на Агайн и без да виждат нейната вина

Всички приемат оставката на Агайн и без да виждат нейната вина

КФН няма вина, сигурен е Йордан Цонев

Също така отговор на въпросите за отговорността за кризата с Олимпик" се очакват от проверката на прокуратурата, която бе започвата.

В самата комисия се работи вече по детайлен анализ на рисковете в сектора.

Комисията за финансов надзор уверява засегнатите клиенти на ЗК "Олимпик", че ще положи всички усилия в рамките на предоставените й от закона правомощия да защити техните интереси и да ги информира своевременно относно правата им и процедурите за защита на тези права.