КСНБ с доста по-скромни искания към властта. Това констатира шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова след среща със синдиката.

Тя тълкува това като доказателство, че макрорамката отговаряла на голяма част от исканията на КНСБ. Работна група ще изработи социалните мерки за 2021 година, стана ясно от коментара на Менда Стоянова.

Срещата беше в конструктивен дух, както обикновено, подчерта още тя. Между двете четения на бюджет 2020 може да има известни промени.

Манолова за бюджета: Пица с шунка, но за кого е шунката?

Манолова за бюджета: Пица с шунка, но за кого е шунката?

Тя е притеснена, че в бюджета няма нито лев за покупка на машини за машинно гласуване

Пламен Димитров е доволен, че има близо половин милион лева повече за разходи, както и над милиард за здравни плащания. Още 7 милиона лева трябват за заплати в здравеопазването. Всички в сектора като здравни служители в детски градини и училища трябва да получават минимум 900 лева.

15 милиона лева повече иска КНСБ за земеделието. Димитров иска повече пари за младите учени. Увеличението в социалната сфера не е достатъчно. КНСБ иска 20% ръст на заплатите там. Това ще струва около 22 милиона лева. Синдикатът иска ръст на минималната и максималната пенсия.

БСП предлага бюджет на развитието срещу бюджета на застоя на ГЕРБ

БСП предлага бюджет на развитието срещу бюджета на застоя на ГЕРБ

Бюджет 2020 мина на първо четене с гласовете на 126 депутати, 92 бяха против

Припомняме, че вчера, 13 ноември, депутатите подхванаха Бюджет 2020. 

По този повод министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че данъците се запазват. По думите му Бюджет 2020 е балансиран.

От трибуната в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи бюджет на развитието срещу бюджет на застоя на ГЕРБ. 

От ДПС пък обвиниха властта, че натиска задна скорост на реформите.

След това Драгомир Стойнев заяви, че на облаци идвала нова икономическа криза

С облачно от Марс идвала нова икономическа криза

С облачно от Марс идвала нова икономическа криза

По думите на Драгомир Стойнев нямало разлика между настоящия и Бюджет 2020