Александър Пулев, министър на иновациите и растежа, както и едноличен собственик на капитала на Българска банка за развитие ЕАД (ББР ЕАД), подписа днес назначаването на двама нови членове на Надзорния съвет на ББР.

Това стана ясно от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа.

След назначаването на доц. д-р Росен Карадимов и Деляна Иванова, членовете на Надзорния съвет на Банката от трима се увеличават на петима, което не натоварва финансово ББР, съобщават от министерството, от което напомнят, че на 23 септември Пулев намали възнагражденията на Надзорния съвет от 10 000 лв. на 2000 лева на човек за месец.

Министерството на иновациите писа Слаб (2) на надзора на ББР

Министерството на иновациите писа Слаб (2) на надзора на ББР

Изпълнението на бюджета на банката било катастрофално

Основната работа на новите членове се състои в изработване и реализиране на правни, надзорни, контролни и организационни механизми, които да гарантират, че Банката ще следва единствено и само политики, които постигат целите й, заложени в Закона за ББР.

Увеличението на състава на НС цели да подсили ефективността на работа и да прекрати дублирането на функциите си с Управителния съвет на Банката, като Надзорния съвет няма правомощията да участва в управлението на банката.

Сметната палата извършва одит в ББР

Сметната палата извършва одит в ББР

Заплатите на надзора на ББР се намаляват на 2 000 лв.