Доходите на българските граждани се замразяват с удължения бюджет. Тази позиция изрази пред Нова телевизия Ваня Григорова от КТ Подкрепа.

Минимална заплата може да се вдигне , ако кабинетът внесе базов бюджет. Според нея бизнесът може да плаща, но не иска. Българските работници ще платят цената на кризата, смята Григорова.

Кабинетът се грижел за бизнеса и изоставил българските граждани. Заради критериите за членство в Еврозоната не се пипат параметри в бюджета, според синдикатите. Григорова вижда нездрав стремеж на политиците да влезем в Еврозоната, а цената на това ще платят гражданите. Трябва да се гарантира оцеляването на хората с най-ниските доходи, според синдикатите.

Мария Минчева от БСК обясни, че минималната заплата се определя от МС. Средната работна заплата нараства, изтъкна тя. Бизнесът вдига заплатите, похвали се Минчева. В различните сектори заплатата се вдига с различен процент. Удълженият бюджет е най-малкото зло, според нея.

Не се замразяват доходите, тъй като се предвижда пенсиите да се актуализират по Швейцарското правило. Компенсациите помагали на бизнеса да се бори с инфлацията.

Ваня Григорова критикува линията на бедност, която няма и приложимост

Ваня Григорова критикува линията на бедност, която няма и приложимост

Освен че не е достатъчна и няма да се усети от хората