При поредица от нови избори у нас новата селскостопанска програма от 1 януари 2023 г. няма да тръгне и субсидии няма да получава никой.

Това каза министърът на земеделието Иван Иванов, цитиран от БНР.

Проблемите на земеделците обсъди Иванов със стопани

Проблемите на земеделците обсъди Иванов със стопани

Конкретно посети Вълчедръм и обърна внимание на преките контакти

Той направи изявлението в добричкото село Ловчанци на среща с представители на местната власт и земеделски производители.

"Ако това ново мнозинство успее така придвижи нещата, че да се случи да имаме поредица от избори следваща година, аз се опасявам, че новата селскостопанска програма от първи януари 2023-та няма да тръгне и субсидии няма да получава никой. Защото има да се приемат редица законодателни изменения, а и при недействащ парламент те няма как да се случат. Европейската комисия няма да разреши изплащането на директните плащания, обвързана подкрепа и така нататък, за съжаление, тъй като нечии частни, партийни и лични интереси се опитват в момента, както каза вицепремиерът Асен Василев, да хвърлят държавата под автобуса", коментира министърът.

Кирил Петков: Брокери от ГЕРБ и ДПС предлагаха да се разберем

Кирил Петков: Брокери от ГЕРБ и ДПС предлагаха да се разберем

Той би се съгласил Асен Василев да стане премиер

Междувременно, неговият заместник Иван Христанов заяви, че очаква изключително добра реколта при зърнените култури, която да е повече от достатъчна за осигуряване на необходимите количества за вътрешна консумация, както и за износ към трети страни.

Той каза това на откриването на жътвената кампания в община Димитровград.