Много повече са участниците във второто издание на Лотарията с касови бележки на Националната агенция по приходите (НАП), информираха от Приходната агенция.

Само седмица след началото, за участие във втората част играта на данъчната агенция, са регистрирани над 470 000 фискални бонове на обща стойност над 8,5 млн. лв.

Близо 30 000 от вече регистрираните бележки са от пазаруване чрез ПОС терминал.

Лотария на НАП дава 50 000 лв. за касова бележка от тази година

Лотария на НАП дава 50 000 лв. за касова бележка от тази година

Двойно по-голям шанс имат участниците, които са плащали с банкова карта

От НАП обясняват, че тази година имената на спечелилите наградите им ще бъдат обявявени не само на официалния интернет сайт на Лотарията - kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/.

В социалната мрежа потребителите виждат новините около играта, както и да задават своите въпроси.

Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лева. 2000 лева ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.

Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които са плащали с банкова карта и са регистрирали (и запазили) и бележката от ПОС терминала.

Целта на данъчната лотария е да изгради навика клиентите да изискват касов бон при покупка или услуга и да осветли икономиката. В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, навършили 14 години.

За целта те трябва да са регистрирали фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт.

Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за сумата, с която участвате в лотарията - може да е за стотинки за кафе, може да е многоцифрена сума за голяма покупка, уточняват от НАП.