Министрите в оставка от втория кабинет "Борисов" одобриха допълнителни разходи и трансфери в размер на 4,071 млн. лева, съобщиха от правителствената пресслужба.

По бюджета на Сметната палата са одобрени 140 хил. лв. допълнителни разходи за 2016 г. за изплащане на дължимите обезщетения на нейни служители, придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Осигурени са и 442 хил. лв. по бюджета на Комисията за финансов надзор за заплащане на дължимите вноски за членски внос към Европейския орган за ценни книжа и пазари и Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване.

На Института по океанология към БАН се предоставят 1,1 млн. лв. за финансиране на дейности за завършване на ремонта на научно-изследователския кораб "Академик".

Последните изменения на Изборния кодекс наложиха някои промени в организацията по подготовката на изборния процес от страна на Централната избирателна комисия и на Министерството на външните работи. В тази връзка се увеличават и разходите, одобрени с план-сметката по подготовката и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и на национален референдум, общо с 1,850 млн. лева. От тях 250 хил. лв. са за Централната избирателна комисия за информационно осигуряване и 1,6 млн. лв. за организиране на изборите и националния референдум зад граница.

За общини са разчетени 2,389 млн. лв. за неотложни инфраструктурни ремонтни дейности.