В Сливен откриха подписка против високите данъци. Инициативата е на Гражданско обединение "За Сливен" и партиите от Патриотичния фронт, съобщи БНР. Целта на подписката е да се съберат една пета от гласовете на гражданите, за да се предизвика извънредна сесия на Общинския съвет.

Според организатора на протеста Доброслав Иванов, гражданите на Сливен имат право да предизвикат извънредно заседание на Общинския съвет. Той заяви, че ако местният парламент не вземе под внимание исканията на гражданите, ще бъдат организирани още протести, но не уточни дали ще се стигне до гражданско неподчинение.

"Проявата е да припомни на гражданите, че те не бива да плащат за греховете на минали управления, с обяснението, че има лошо финансово състояние общината, заяви Доброслав Иванов. Подписката се събира пред Стария бряст в Сливен и на територията на общината до 24 март, деня за размисъл.

Необходимо е подписката да бъде подкрепена от 1/5 от избирателите от общината, за да се свика извънредна сесия на Общинския съвет, на която общинските съветници да преразгледат Наредбата за данъците и таксите, уточни Дарик. Те настояват данък недвижими имоти да бъде намален с 1 промил от 3,2 на 2,2 промила, уточни Иванов.

Необходимо е подписката да бъде подкрепена от 1/5 от избирателите от общината, за да се свика извънредна сесия на Общинския съвет, на която общинските съветници да преразгледат Наредбата за данъците и таксите. Те настояват данък недвижими имоти да бъде намален с 1 промил от 3,2 на 2,2 промила, уточни Иванов.