Летище "София" бележи ръст по всички показатели през месец април 2018 година - пътници, самолетодвижения и обработени товари. Данните са спрямо същия месец на изминалата 2017 година, съобщиха от аерогарата.

На летището в София през месец април са обслужени над 600 хиляди пътници. Спрямо април 2017 година това е увеличение с 7.6%.
През Терминал 2 е преминал 60% от пътникопотока, а през Терминал 1 - 40%, уточняват от летището.

Общият брой на пътувалите по редовни международни линии се е увеличил с над 34 хиляди пътници.

Летище София: Въздушният трафик над Европа се възстановява

Летище София: Въздушният трафик над Европа се възстановява

Проблемът със сървърите на ЕВРОКОНТРОЛ е отстранен...


Най-голям принос за това имат авиокомпании flydubai, LOT, Tarom и Wizz Air, които бележат двуцифрен ръст в броя на превозените пътници по редовни линии през април 2018 г.

Според данните на летището това се дължи на увеличените полетни предложения по нови и вече обслужвани маршрути от/до Летище "София".

Стана ясно и че пътуващите с чартърни полети през изминалия месец са нараснали двойно заради Великденските празници. Най-предпочитаните туристически дестинации за периода са били Анталия, Хургада и Санторини.

Граничарите на Летище "София" грубо погазили правилата

Граничарите на Летище "София" грубо погазили правилата

Валентин Радев не искал да наказва служители

Отчита се и че общият брой на излетелите и кацнали самолети през месец април е достигнал 5 274 самолета. Това е ръст от 11% на годишна база и се дължи на големия брой чартърни полети и на увеличените честоти и новооткрити дестинации от началото на лятното разписание.

Спрямо април 2017 година през четвъртия месец на настоящата 2018 година на Летище "София" са обработени общо 1 770 тона товарни и пощенски пратки, което е ръст от 9.1%.

Полски самолет със 180 пътници кацна извънредно на летище София

Полски самолет със 180 пътници кацна извънредно на летище София

По неофициална информация причината е пукнато стъкло на пилотската кабина