Заплатите на работещите в СУ "Св. Климент Охридски" са скочили средно от 1119 на 1713 лева. Процентно най-много са се повишили средствата за асистентите. Това отчете проф. Атанас Герджиков за изминалите четири години от неговия мандат, цитиран от БНТ. 

Изплатени са и задълженията към НАП и Столичната община.

По думите обаче на ректора студентите са намалели с около 2700 души заради демографската криза. В момента те са 20 616 души.

Стана ясно и че в момента Алма матер няма главен мениджър, за какъвто настояваше Общото събрание при избора преди 4 години.

Отчетът за четирите години беше приет с мнозинство.

Само един кандидат за ректор на Алма матер

Само един кандидат за ректор на Алма матер

Това е досегашният ректор Анастас Герджиков

Герджиков изтъкна още, че университетът е с най-много първи места по отделните професионални направления според Рейтинговата система.

Той представи и платформата си за нов четиригодишен мандат. В нея се предвижда увеличаване на заплатите със 60 на сто и привличане на още чуждестранни студенти, тъй като след 10 клас ще отпадат ученици и българските студенти ще намаляват.

Той обещава още диалогичност, повишаване на качеството на образованието и интернационализацията му.

Софийският университет ще подготви и своя Стратегия за развитие подобна на подготвяната от просветното министерство.

Финансово стабилизиране и достойно място на СУ сред европейските университети, обеща още ректорът. Той е издигнат за второ мандат от ОС на ФКНФ.

1280 незаети места обяви Софийският университет

1280 незаети места обяви Софийският университет

800 от тях са субсидирани от държавата