Обичате ли да гледате филми? А да търгувате на финансовите пазари..? Има начин да съчетаете приятното с полезното, с някои от най-добрите (според критиците) филми за трейдъри. Ето седем от тях:

Преди това, можете да тествате инвеститорските си умения без риск, с демо сметка от Admiral Markets.

1. Корпорацията (2003)

Изключителен филм, който ви показва изкачването по "корпоративната стълбица". Филмът разглежда в дълбочина психологията на една корпорация. Корпорацията може да купи имот и да има легална собственост и права върху имота. Продукцията ще ви наведе към много размисли.

Ако корпорацията е като човек каква е психологията на тази "личност". Дали тази "личност" е полезна за обществото?

Задължително трябва да гледате този филм!

2. Уолстрийт (1987)

Още един невероятен трилър от Оливър Стоун. Класика в жанра! Не е случайност, че Стоун е посветил този филм на своя баща - брокера на фондовите пазари Лоу Стоун.

Интересно е, може би да знаете, че преди да заснеме филма, Стоун е посещавала многократно борсата и се е опитал максимално да вникне в психологията на брокерите, както и трейдърските термини.

"Уолстрийт" е класика, която всеки трейдър трябва да гледа и която до голяма степен застъпва психологическата връзка баща - син.

Започни да търгуваш и ти на финансовите пазари, с реална сметка от Admiral Markets.

3. Смяна на местата (1983)

Това може би е един от най-забавните филми на финансова тематика, който някога е правен, според критиците. Това е една пародия на социалните възприятия за фондовите пазари. Продукцията, продължава да издържа комедийните тестове на времето и най-вероятно ще се забавлявате много, докато го гледате.

4. Fllored (2009)

Този брилянтен документален филм е базиран на база персонажи, свързани с чикагската стокова борса. Филмът е изключително образователен, защото на първо място предоставя информация, свързана с търговията с фючърси и как работят тези пазари.

От него ще се запознаете с много от шокиращите анекдоти, свързани с търговията на фондовите пазари.

На второ място продукцията засяга много сериозно теми от реалния свят на търговия.

Повиши знанията си за финансовите пазари с обучение, с което ще се превърнете "От Аматьор в Трейдър"

5. Маржин Кол (2011)

Какво се случва, когато търгувате с твърде голям ливъридж? Звучи ли ли ви познато... Ако да, то задължително гледайте този филм.

На кратко казано, във филма ще видите често срещаната реална ситуация, при която сметката ви може да мине от печалба на тотална загуба, при това само за секунди. Ситуация, при която ще получите "Маржин Кол" и ако търгувате реално. Продукцията разглежда в дълбочина психологически състояния като алчостта и вредното й въздействие върху инвеститорските решения. Като бонус ще се насладите и на невероятното актьорско майсторство на Кевин Спейси.

Възползвайте се от предимствата на платформата на Admiral Markets - MT4 Supreme Edition, за защита от волатилност.

6. Трейдър (1987)

Филмът е създаден през 1987 година в период на изключителен "бичи пазар". Той представя портрета на легендарния портфолио-мениджър Пол Тудор Джоунс, както и неговата инвестиционна компания Tudor Investments firm.

Заснета преди кризата от 1987 година продукцията се фокусира върху невероятния тренд на пазара по това време. В него е застъпен преглед на сериозното благосъстояние, което трейдъри като Джоунс са акумулирали в дългия период на ръст за пазара преди финансовия крах. Не се колебайте да го гледате!

7. Вълкът от Уолстрийт (2013)

Това е един от най-добрите филми за Уолстрийт. Базиран на реалната история на Джордан Белфърт, който излежа 22 месеца в затвора за финансови измами и пране на пари, сюжетът е завладяващ, вдъхновяващ и много поучителен.

* Admiral Markets UK е водещ Forex брокер, предлагащ търговия с форекс и ДЗР върху акции, индекси, благородни метали и енергийни източници. От основаването си през 2001 г. Admiral Markets Group непрекъснато се разширява и днес предлага услугите си в света чрез своите регулирани търговски дружества, като по този начин се превръща в наистина глобална организация. Admiral Markets UK Ltd, и по този начин клонът и в България, е оторизиран и регулиран във Великобритания чрез Комисията за финансов надзор (FCA), като по този начин е под законодателството на Обединеното кралство и на Европейския съюз, включително MiFID (Директивата за инструментите на финансовите пазари).

Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестирате или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 59545