Таксата, която се събира на Дунав мост, остава в НАПИ, но не се използва само за поддръжката на моста. Това сочат резултатите от разследване, за което съобщи вицепремиерът Меглена Плугчиева.

„Информацията, която получих от министерството на финансите и от НАПИ сочи, че таксата е била намалена, но не е премахната поради все още непостигнато споразумение с румънската страна за изцяло премахване на таксите", обясни Плугчиева.

"Второ - таксата, макар и намалена, постъпва в НАПИ и имаше спор между министерството на финансите и националната агенция, дали таксата остава в агенцията или отива директно в националния бюджет", посочи още тя.

"След разследването, което трябваше да направят, се оказва, че наистина остава в бюджета на НАПИ, но не отива изцяло и само за поддръжка на моста, което е видимо", заяви вицепремиерът Плугчиева.

Меглена Плугчиева събира на 11 юни институциите, ангажирани с експлоатацията на Дунав мост и с други проекти, за да установи как се спазват сроковете и какви пари се харчат за тези проекти.