Около 33 000 лв. - за такса смет, данък сгради и данък моторни превозни средства, дължи семейството на Кирил Рашков - цар Киро на община Садово. Това съобщи новият кмет на града Димитър Здравков, цитиран от Дарик.

Според последните данни всички имоти на фамилия Рашкови в Садово са проверени и резултатите са изпратени на ДНСК. Установено е, че един от етажите и подземието на къщата на Иван Рашков не са включени в строителния проект, на къщата на Ангел Рашков не е спазена визията за строеж, на къщата на Кирил Рашков-младши липсва проект за реконструкция, две от малките къщи в двора на Събка Рашкова не разполагат с никакви документи. Няма никакви документи и за хасиендата на цар Киро, както и за смяна на предназначението на земята, върху която е построена.

Припомняме, в средата на октомври данъчните започнаха принудително събиране на старите задължения на Кирил Рашков. До 19 октомври фамилията беше платила 93 000 лв. неплатени такси за битови отпадъци и такива за недвижими имоти, но само до 2008 година.

На 20 октомври пък данъчните взеха луксозните автомобили на Кирил Рашков, а Районната дирекция по строителен контрол забрани огромните имения на фамилията в Катуница да бъдат ползвани и нареди тяхното събаряне, тъй като са незаконно построени.

На 2 ноември данъчни инспектори отново влязоха в килията на Кирил Рашков и му връчили покана за доброволно погасяване на данъците, които фамилията дължи от 2008 година.