Съветът на директорите на БДЖ реши да се повишат заплатите на всички служители в "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД и "БДЖ-Товарни превози" ЕООД. Възнагражденията ще се повишат считано от 1 януари 2018 г.

Заплатите на персонала в БДЖ се вдигат с между 11 и 12.5% като това се определя от заеманата длъжност.

От дружеството посочват, че въведената бонусна система за локомотивния персонал в БДЖ се запазва, чрез което се поощравя коректното изпълнение на служебните задължения на служителите.

Припомняме, в средата на месец януари журналистическо разследване разкри, че в БДЖ има нередовни назначения - на работа в дружеството са назначени и взимат заплати футболисти, които никога не са имали някакви ангажименти и не са се явявали на работа. Назначаването им е само фиктивно. Имаше информация и за некачествени ремонти на локомотиви.

На 26 янаури, петък, министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди проверка в БДЖ във връзка с тази информация, а на 29 януари, понеделник, БСП поиска оставката на министъра.

Относно това Московски заяви, че е готов да подаде оставка, но няма да го направи, защото състоянието на БДЖ показва добри резултати, а не корупция, както твърдят от опозицията.

Московски готов за оставка, но състоянието на БДЖ не го насочва към това
Обновена

Московски готов за оставка, но състоянието на БДЖ не го насочва към това

БДЖ малко по малко си стъпва на краката, увери транспортният министър

На 30 януари, вторник, в дружеството започна и проверка на прокуратурата.
Прокуратурата проверява твърденията, че в дружеството се извършва некачествен ремонт на локомотивите. Обект на проверката ще са и сигналите за сключване на неизгодни договори с външни изпълнители на ремонта, както и изплатени трудови възнаграждения без основание на лица, назначени формално в системата на БДЖ.

Прокуратурата влиза в БДЖ

Прокуратурата влиза в БДЖ

Заради сигналите за злоупотреби в дружеството