През юли месец можем да очакваме да получим покана за влизането на България в чакалнята на еврозоната. Това е очакването на премиера Борисов, което той изказа по време на икономическия форум, организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

По думите му дотогава трябва да се изгради прекрасна среда за инвеститорите, както и да се продължи да се работи по изграждане на транспортната инфраструктурата. Борисов обединил усилия с президента Румен Радев, за да може посещението на германския президент също да подпомогне усилията на България за една добра среда за германските инвеститори.

Немските компании предпочитали да работят в България

Немските компании предпочитали да работят в България

Взаимоотношенията между двете държави са отлични

В заключение премиерът заяви, че му е много приятно да гледа, че България изнася свои стоки в Германия и то в областите на машиностроенето и електрониката. По думите на Борисов това показвало реалната икономика и реалните индустрии в страната, благодарение на които се държи ръста на икономиката.

"На първо място са доходите. Хората свикнаха с новите магистрали, с метрото, сега искат доходите да се вдигнат. Българите се съизмерват с австрийци, германци, и ако не бъдат повишени заплатите, миграцията ще продължава", каза още Борисов.

Премиерът заяви обаче, че не е сигурен дали страната ни ще бъде приета в Шеген. Борисов изрази тази несигурност с аргумент, че има една-две държави, които били егоисти. Той обаче не назова имената на държавите, които пречат на България.

Борисов очаква тежки последици от Брекзит

Борисов очаква тежки последици от Брекзит

Премиерът очаква тежки сътресения от излизането на Великобритания от ЕС