Отборът на Англия пропиля два гола аванс и не успя да се наложи над бившия европейски и световен номер едно Испания в контролна среща, играна на митичния "Уембли".

Островитяните водеха с 2:0 до 89-ата минута, като определено бяха по-добрия тим на терена, но допуснаха изравняване.

Попаденията за домакините реализираха Лалана и Варди, като първият се разписа от дузпа.

Точни за гостите бяха Аспас, малко преди края на битката, както и Иско, вкарал топката в мрежата в последния възможен миг от 5-минутното продължение.

Трите лъва диктуваха темпото на игра и създаваха всичко по-интересно в мача, като бяха осезаемо по-мотивирани за успех в двубоя, въпреки неангажиращия му характер.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

НА ЖИВО: Англия - Испания 2:2 (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Англия - Испания 2:2 (ВИДЕО)

Формата е без значение в мачове като този

Двубоят започна вихрено за домакините, като още в 9-ата минута Варди бе изведен очи в очи с Рейна, бутна топката встрани от вратаря на Ла Фурия и след съприкосновение с него се свлече на земята.

Снимка 262828

Източник: GettyImages

Реферът посочи бялата точка, а зад топката застана Адам Лалана.

Състезателят на домакините не сгреши, като с попадението си за 1:0 затвърди силната форма, в която се намира при изявите си за представителния тим на страната си напоследък.

Малко по-късно обаче Лалана трябваше да бъде принудително заменен, след като при сблъсък със съперников състезател получи контузия и напусна терена.

Снимка 262835

Източник: GettyImages

На негово място влезе Тио Уолкът, който веднага изостри допълнително играта на състава си в предни позиции.

Нарушенията позачестиха и бяха показани цели три официални предупреждения, само в рамките на няколко игрови минути.

Снимка 262847

Източник: GettyImages

В самия край на полуверемето испанците можеха да изравнят, но Витоло не успя да намери добре топката при остро подаване на Силва.

На полувремето и двамата селекционери извършиха по няколко промени в единайсеторките си.

Само 3 минути след почивката преднината на Англия вече бе удвоена, след като с летящ плонж най-дейният в предни позиции за тима - Джейми Варди се разписа за 2:0.

Снимка 262834

Източник: GettyImages

Въпреки включването в игра за испанците на Аспас, Коке и Иско, до очакваната от Лопетеги промяна в резултата се стигна на прекалено късен етап от срещата.

2:1 направи Аспас минута преди края, а домакините бяха шокирани от попадението на Иско в 95-ата минута, оформил крайното 2:2.

Снимка 262840

Източник: GettyImages

Въпреки, че не загуби мача, за състава на Испания останаха редица въпросителни, сред които определено изпъкват видимите за всички затруднения, които отборът изпитва в защита.