Отборите на Ливърпул и Челси излизат в директна битка за Суперкупата на Европа. Арена на голямото футболно събитие ще бъде "Водафон Парк" в Истанбул, а за първи път в историята, мачът ще бъде ръководен от съдийката Стефани Фрапар от Франция.

Клоп: Пределно мотивирани сме за битката с Челси

Клоп: Пределно мотивирани сме за битката с Челси

"Може да видите това веднага в сряда вечер"

В последните години мачовете между Ливърпул и Челси са равностойни и най-често завършват при равни резултати. Сега обаче носителите на ШЛ влизат в ролята на абсолютни фаворити. Те ще се опитат да добавят 13-ия европейски трофей в своята витрина (повече имат само Реал (Мадрид), Барселона и Милан).

Снимка 426646

Източник: GettyImages

Във финали за купи "сини" и "червени" са се срещали два пъти през новия век. През 2005 година лондончани победиха с 3:2 след продължения в спора за Купата на лигата. Това бе първи трофей на Жозе Мауриньо като наставник на Челси, докато Ливърпул загуби и финала за ФА къп от този съперник през месец май 2012 година (1:2). И в двата случая на терена бе сегашният мениджър на Челси - Франк Лампард.

Снимка 426190

Източник: EPA/БГНЕС

За предстоящия финал Ливърпул няма да разчита на своя титулярен вратар Алисон Бекер. С контузия в коляното пък е Натаниел Клайн. Списъкът с травмирани в Челси пък е далеч по-голям - Хъдсън-Одой, Джеймс, Лофтъс-Чийк, Рюдигер и Ван Хинкел.

Лампард: Срещу Ливърпул излизаме само и единствено с мисъл за победата!

Лампард: Срещу Ливърпул излизаме само и единствено с мисъл за победата!

"Трябва да дадем всичко от себе си"