Остават броени дни до официалното обявяване на Samsung Galaxy S9, а през изминалата седмица се появи и още изтекла информация относно характеристиките на новите модели.

Но най-достоверният източник, разбира се, е самата компания, която наскоро публикува три тийзър видеа, издаващи определени детайли за новите Galaxy S смартфони.

Slow-motion

Първото видео се фокусира върху slow-motion способностите на Galaxy S9. Наскоро се появиха слухове, според които новите модели ще могат да снимат с до 1000fps, но засега това изобщо не е сигурно. Все пак много е вероятно задната камера на Galaxy S9 да предложи видео заснемане в 4К резолюция при 60fps.

Снимки при слаба светлина

Второто видео също се фокусира върху качествата на камерата на Galaxy S9, като потвърждава един от най-популярните слухове, а именно: лещата в нея ще предлага регулируема апертура, стигаща до f/1.5. Това ще позволи на потребителите да снимат видеа със страхотно качество, дори когато светлината е наистина оскъдна.

3D емоджита

Третото видео разкрива още една много обсъждана характеристика на новите смартфони - 3D емоджитата. Притежателите на Samsung Galaxy S9 ще създават и анимират аватари със собствените си лица, посредством предната камера на телефона, подобно на анимоджи функцията, която предлага Apple.

Дизайн

Тази седмица се появиха сведения от няколко източника, че Galaxy S9 ще бъде доста подобен на S8, що се отнася до дизайн. Очаква се сензорът за пръстов отпечатък да е под камерата на гърба на телефона, което не е най-удобната опция.

Голямата новина тук е, че Galaxy S9 най-вероятно ще разполага с два стерео говорителя - един в долната част на телефона и един в самата слушалка.