От днес под домашна карантина в Ловешка област са още 28 души, завърнали се от страни с високо разпространение на заболяването, съобщи БНР.

Все още няма резултат от втората проба на изолирания в инфекциозното отделение на ловешката болница мъж със съмнение за коронавирус. Първата беше отрицателна.

Властите в община Ловеч, която граничи с Плевенска и Габровска област, където бяха открити първите у нас случаи на заболели от коронавируса, апелират за спокойствие и да не се създава излишна паника.

Отрицателни са 8-те съмнителни проби, изследвани повторно за коронавирус

Отрицателни са 8-те съмнителни проби, изследвани повторно за коронавирус

Това съобщиха от ВМА

Въпреки това в региона има притеснение, а директорът на Центъра за спешна медицинска помощ Силвия Моева посочи на заседанието на областния кризисен щаб, че повикванията на тел. 112 са се увеличили значително през последните дни.

"Хората вече се страхуват. За тях всички са болни от коронавирус. Вече и персоналът го е страх. Някакво спокойствие трябва на тези хора да се даде", подчерта Моева.

Две жени със съмнения за коронавирус в Пловдив

Две жени със съмнения за коронавирус в Пловдив

Преди месец те са били в Италия

Директорът на РЗИ - Ловеч Анета Винева поясни, че хората, които имат някакви грипоподобни оплаквания, не трябва да бързат да се струпват пред поликлиниките, пред кабинетите.

Към момента няма информация за постъпили за лечение пациенти с висока температура и симптоми на коронавируса.