25 000 лева са необходими за довършване на ремонта на сградата на Дневен център за деца с епилепсия. Това обяви на пресконференция в БТА Веска Събева от Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Сградата се намира в близост до Спешна помощ в София и е предоставена от Столична община, но за да бъде използвана, е необходимо да бъде довършен ремонтът. Първите посетители на центъра са около 40 деца и младежи с епилепсия и техните родители. Част от тях присъстваха и на самата пресконференция.

Изграждането на първия дневен център за деца с епилепсия е кауза, за която Асоциацията на родителите с деца с епилепсия работи от години. В България живеят около 75 000 лица с епилепсия, 30 000 от тях са деца. За онези от тях, които страдат от средна и тежка форма на болестта, в страната ни все още няма необходимите услуги.

Каузата, свързана с изграждането на дневния център, е подкрепена от популярни лица от света на българската музика, спорта и шоу бизнеса. Сред лицата на кампанията са Димитър Туджаров – Шкумбата, двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Грозева, групите „Спринт” и „Атлас”, певците Милена Славова, Галя Георгиева, Красимир Аврамов.

Част от приходите от планираните през есента техни концерти ще бъдат предоставени за каузата на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.