450 000 лева са дълговете на свищовската болница, предаде БНТ. Здравното заведение посреща новата година със стари задължения за ток вода и медикаменти, които остават непогасени. 

То е единствено за града и евентуално негово закриване ще принуди местните пациенти да пътуват до други болници, за да получат лечение, което е опасно за състоянието им. 

Лекарите от болницата пък са с намалени заплати отново поради липса на пари. В момента те получават с 20% по-малко. В болницата работят все още 28 лекари, а някои отделения вече са били закрити по-рано. 

По думите на управителя д-р Венцислав Михов, болницата не разполага със скенер и се очаква през април да има нов такъв по проект на общината. За тези месеци обаче заведението губи три пътеки - две неврологични и една от физиотерапията, което означава 14 000 лева на месец по-малко.

Най-малко 12 общински болници са пред фалит заради дългове. Това твърдят от националното сдружение на болниците. Особено тежко е финансовото състояние на здравните заведения в Омуртаг, Тутракан, Белоградчик, Димитровград, Гоце Делчев и Петрич.