80 милиона лева дефицит се очертава в бюджета на Здравната каса за лекарства за злокачествени заболявания, прилагани в болничната помощ. Недостигът се очертава за ноември и декември, а причините за него са свързани с обхващането на лекарства за повече болни през тази година, обясни пред БНР председателят на Надзорният съвет на Касата Жени Начева.

МВР разследва активно злоупотреби с НЗОК и нападението над Цветан Георгиев

МВР разследва активно злоупотреби с НЗОК и нападението над Цветан Георгиев

Собственикът на аптеки, задържан в Пловдив, е с гаранция 20 хил. лева

"Не е я ясен размерът на преразхода, който ще се породи от заплащането на новите лекарствени продукти, които за първи път тази година ще се появят за заплащане. Предприели сме действия за разговори с притежателите на разрешение за употреба на лекарства за договарянето на допълнителни отстъпки. Всички фирми-притежатели на разрешение за употреба категорично отбелязаха, че пациентите ще получат необходимите лекарствени продукти." , отбеляза Жени Начева.

Приеха критерии за болниците, с които НЗОК сключва договори

Приеха критерии за болниците, с които НЗОК сключва договори

Гарантират по-добро планиране на ресурсите на НЗОК, както и достъпът на населението до своевременна и качествена медицинска помощ

Болниците ще получат през тази година 159 милиона лева средно месечно, което е средно с 18 милиона повече, отколкото през миналата година, съобщи Жени Начева след заседание на Надзорния съвет. По-рано днес тя посети болницата във Враца и обеща на медиците, че ще получат забавените си заплати до края на юни. Врачанските медици обаче посрещнаха с недоволство Начева, а по нея бяха хвърлени яйца.