Спешна проверка е разпоредил здравният министър Кирил Ананиев на случая със 17-годишното момче, което почина след падане в края на вефруари от третия етаж на дом в Роман.

Проверката е възложена на Медицинско одит. Изискана е подробна информация по случая от регионалните структури на Министерството на здравеопазването по отношение на действията на ангажираните медицински лица и лечебните заведения, коментира Ананиев по време на петъчния парламентарен контрол.

Има определени несъответствия между информациите, които ни подадоха регионалните ни служби, обясни той. Всяка загуба на човешки живот е тежко събитие, особено когато това са млади хора и деца, каза още той.

Почина 17-годишното момче, паднало от третия етаж на дом за деца

Почина 17-годишното момче, паднало от третия етаж на дом за деца

Направена му е операция, но до последно състоянието му е било критично

Припомняме, че три болници в София са отказали да приемат момчето, поради липса на готовност за приемане на пострадал с политравма, липса на свободни легла или липса на специалист. Момчето беше настанено за лечение в плевенската университетска болница.

Полицията разследва случая, не е ясно дали става дума за инцидент. Данни сочат, че за последните пет години от дома не е осиновено нито едно дете, семействата ги отбягвали заради заболяванията им. От всички 30 обитатели на дома само двама ходят за ваканциите при родителите си.

17-годишен е в критично състояние след падане от третия етаж на дом за деца

17-годишен е в критично състояние след падане от третия етаж на дом за деца

Не е ясно дали той се е надвесил или самоинициативно е отворил прозорец в дом за деца с увреждания в град Роман