Българският червен кръст призовава за отговорно спазване на противоепидемичните мерки.

От организацията посочват, че въведените мерки у нас са значително по-либерални спрямо редица страни в Европа, но са доказали, че са работещи.

Като най-голямата хуманитарна организация у нас, която подпомага държавните институции в борбата им срещу коронавируса и която ежедневно се сблъсква с последиците от налаганите ограничения, Българският червен кръст ясно осъзнава трудността на ситуацията, в която всички ние сме поставени, посочва се в позицията на БЧК.

От организацията подчертават, че вече 11 месеца чрез своите доброволци и областни структури подпомагат както лечебните заведения в страната и медиците на първа линия, така и българите, засегнати по един или друг начин от пандемията и нейните икономически и социални последици.

БЧК и САЩ заедно борят фалшивите новини за COVID-19

БЧК и САЩ заедно борят фалшивите новини за COVID-19

Чрез информационната кампания "Направи го за тези, които обичаш"

Човешкият живот е безценен и силната икономика се движи от здрави хора, категорични са от БЧК. Те предупреждават, че промяната в поведението води до промяна и на моментната картина - тя може да продължи да се подобрява или да обезсмисли всички положени до момента усилия и да ни върне към заболеваемостта от ноември и декември.

"Нека не обезсмисляме жертвата на медиците, които загинаха, изпълнявайки своя дълг към обществото. Нека помним и с болка в сърцата почетем паметта на хората, които напуснаха този свят, поразени от COVID-19. Нека уважаваме денонощните усилия на лекарите, медицинските сестри, лаборантите, фелдшерите и санитарите, които вече близо година рискуват живота си, водейки битка за нашия", призовават от организацията.

Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

БЧК призовава своите партньори и други организации да се включват в дарението