Управителният съвет на Български лекарски съюз е силно озадачен и изненадан от начина, по който проф. Тодор Кантарджиев беше освободен като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Това се казва в официална позиция на БЛС, разпространена до медиите.

"Случилото се е особено огорчаващо на фона 30-те и повече години от живота си, които проф. Кантарджиев отдаде на структурата към Министерство на здравеопазването, на фона на неуморния труд и огромния му принос за борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от COVID-19 у нас. Не случайно и Българският лекарски съюз, на последните престижни награди на медицинската гилдия, отличи проф. Кантарджиев в специалната категория "Борба с пандемията - Ковид 19". Проф. Тодор Кантарджив е изключителен професионалист, доказан специалист в своята област, дългогодишен директор на НЦЗПБ." - посочват от лекарската организация.

Тодор Кантарджиев е пенсиониран

Тодор Кантарджиев е пенсиониран

Ива Христова ще изпълнява длъжността му

В изявлението се напомня, че проф. Кантарджиев е уважаван, както от колегите си, така и от цялото българско общество.

"Българският лекарски съюз е категоричен, че освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев по този начин, на фона на огромните му заслуги в борбата с пандемията, не е наградата, която той заслужава за достойно извървяния професионален път!" - подчертават от БЛС.

Протест срещу пенсионирането на Кантарджиев
Обновена

Протест срещу пенсионирането на Кантарджиев

Те настояват той да бъде възстановен на поста.