Съдовите хирурзи на УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков" ще извършват безплатни прегледи за диабетици на възраст над 50-60 години. Консултациите ще се проведат на 12 април (сряда) на адрес: гр. София, бул. Пенчо Славейков 52А, Хирургичен блок Б, кабинет "Съдова хирургия", съобщават от Пресслужбата на болницата.

Желаещите да се прегледат могат да го направят след предварителна регистрация на място в болницата или да запишат час на тел. 0800 40 909, без направление от личен лекар.

Най-честите и най-тежки усложнение от диабета са съдовите заболявания. Диабетът е един от основните рискови фактори за атеросклероза и хронична артериална недостатъчност на крайниците. Профилактиката и превенцията са от първостепенна важност за ранното диагностициране, лечение и запазване жизнените функции на крайниците.

В рамките на инициативата ще могат да бъдат прегледани безплатно около 30 души. Ако интересът към кампанията е голям и часовете се запълнят бързо съдовите хирурзи от УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков" имат готовност да обявят нови дати и да прегледат всички пациенти.

500 000 са с диабет, българите с най-лесен достъп до лекар

500 000 са с диабет, българите с най-лесен достъп до лекар

На първо място сме в Европа по ендокринолози на глава от населението