От днес в Поморие се подновява работата на Клиничната лаборатория към МБАЛ Поморие. Това даде основание на управителя на болницата д-р Женя Караилиева да издаде заповед за възстановяването на приема на пациенти.

"Отделенията започват приема в 12.00 часа, защото ни е нужно технологично време за оформяне на необходимите документи, а не желаем да губим цял ден преди да започнем работа с пациенти", коментира д-р Караилиева.

Протест пред затворената болница в Поморие

Протест пред затворената болница в Поморие

Кметът пита защо не са изплатени надлимитните дейности

Успешното отваряне на болницата идва след близо седмица търсене на решение на проблемите на лечебното заведение. Кметът на община Поморие Иван Алексиев и ръководството на болницата многократно разговаряха за бъдещето на болницата.

Болницата в Поморие получи 1000 подписа в своя защита

Болницата в Поморие получи 1000 подписа в своя защита

Общината поддържа Спешна помощ

Припомняме в Поморие беше създадена подписка адресирана до премиера Борисов. Тя беше подписана от на 4000 души, които се застъпиха за запазването на лечебното заведение. Подкрепа се очаква и от общините Руен и Несебър.

"Искрено благодаря на съгражданите ми за оказаната подкрепа, която ме задължава, но и стимулира занапред. Самочувствието, че зад мен, в тази борба, стоят хиляди хора ми дава надежда, че пътят пред нас, макар и труден, е верният", каза кметът на града Иван Алексиев.

Стратегията за болниците не е панацея

Стратегията за болниците не е панацея

Николай Петров: Нашата цел не е икономия на пари

Той благодари на лекарите и персонала от болницата в Поморие, защото големият компромис бил техен. Кметът Алексиев изрази разочарованието си от здравната ни система и от отказа на здравния министър да прояви съпричастност към поморийци.

Припомняме, че хората от Поморие излязоха на протест пред затвореното болнично заведение. По думите на кмета на града, болницата затвори врати не защото е фалирала, а защото не са изплатени заплатите на докторите и на служителите.