Пациентите ще получават допълнителна информация за това какви манипулации са им правени по време на лечението в болница. Това ще става чрез формуляр, в добавка към епикризата.

В документа ще бъдат описани всички дейности с техните цени. Той трябва да съдържа и подписа на пациента. Допълнителният формуляр ще помогне на министерството и на болните да се ориентират дали клиничните пътеки са подценени или надценени. Това е станало ясно по време на среща на вицепрезидента на КНСБ и председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването д-р Иван Кокалов с вицепремиера и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

В разговорите участие са взели и зам.-председателят на Федерацията на синдикатите в здравеопазването Пламен Радославов и магистър-фармацевт Слава Златанова, съобщават от КНСБ.

НЗОК очаква проблеми с пръстовия отпечатък при всякакво решение на съда
Обновена

НЗОК очаква проблеми с пръстовия отпечатък при всякакво решение на съда

Може да се наложи той да се въведе и в извънболничната помощ

Д-р Иван Кокалов обясни, че се очаква скоро да бъде свикано заседание на отрасловия съвет. По време на него ще бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на заплатите във финансираните от бюджета на министерството звена, които са разписани от предишното ръководство на ведомството.

Представителят на здравното министерство в отрасловия съвет вече е определен.

По време на срещата министър Илко Семержиев е обявил, че Националният рамков договор ще бъде подписан до края на февруари.

През следващата седмица официално ще започнат преговорите между Надзорния съвет на НЗОК и Българския лекарски съюз(БЛС) за сключването на договора за медицински дейности за тази година.