Д-р Румен Велев остава директор на столичната АГ болница "Шейново". Това става ясно от съобщение на Агенцията по вписванията. Тя отказа да впише д-р Таня Андреева като директор, защото в решението си Столичният общински съвет (СОС) не е извършил промяна в Съвета на директорите.

Това съобщи бТВ.

В началото на август вписването на д-р Андреева беше спряно от Софийски градски съд след жалба на отстранения (с решение на СОС) д-р Румен Велев, въпреки успешно издържания от него конкурс. Впоследствие Областният управител на София Вяра Тодева отмени решението на СОС и го върна за ново разглеждане.

"С разглежданото заявление е отправено искане за промяна в състава на съвета на директорите на дружеството и в представителството му чрез заличаване на Румен Велев като член на Съвета на директорите, оправомощен с представителни функции и вписване на Таня Андреева-Райнова като член на съвета на директорите и изпълнителен член.

След попълване на регистърното производство с допълнително представените документи, се установява, че първоначално дадените указания са изпълнени частично, като повторно не е удостоверена заявената промяна в състава на Съвета на директорите чрез заличаване на досегашния член на управителния орган Румен Велев и вписване на Таня Андреева - Райнова", се казва в мотивите на Агенцията по вписванията.

Припомняме, през последните дни медиците от "Шейново" излязоха на протести именно заради несправедливото според тях назначение на д-р Андреева.

Протестите в Шейново продължават с въпроса "Кой?"

Протестите в Шейново продължават с въпроса "Кой?"

Назначаването на д-р Таня Андреева за изпълнителен директор за незаконно, а и позорно

Недоволството им бе породено от факта, че преизбраният за директор на лечебното заведение и единствен кандидат д-р Румен Велев не е назначен, а вместо него на поста е поставен лекар, който не се е явил на конкурса - д-р Таня Андреева.

Въпреки че конкурсът е стартирал през декември 2022 г., вече девет месеца не може да се избере нов директор на болницата.

Медиците от "Шейново" протестират за законен избор на директор

Медиците от "Шейново" протестират за законен избор на директор

Вместо преизбрания д-р Румен Велев на поста е поставен лекар, който не се е явил на конкурса

Независимо че д-р Румен Велев е бил единствения кандидат за длъжността, който се е явил на конкурса, не е назначен, а вместо него от Столичния общински съвет посочват за временно изпълняващ длъжността д-р Таня Андреева.