И днес персонал на Втора САГБАЛ "Шейново" ще излезе на протест в двора на лечебното заведение срещу тъмното назначение на нов директор. Протестът ще е мълчалив, тъй като задава същите въпроси както и през изминалата седмица.

Те са възмутени от извършените нечестни манипулации с оценките от проведения конкурс за Изпълнителен Директор на болница "Шейново", като смятат назначаването от страна на Общинския съвет на д-р Таня Андреева за изпълнителен директор за незаконно, а и позорно.

Припомняме, че миналата седмица с гласуване в СОС бе потвърдено назначението на Андреева, която е и бивш министър на здравеопазването (служебен), въпреки че тя самата не е кандидатствала в конкурсните процедури за този пост. Единственият кандидат за този пост бе д-р Румен Велев.

Персоналът тази сутрин заявява категорично, че протестът е напълно доброволен и се противопоставят на внушенията на председателя на комисията по здравеопазване и социална политика към Столична община на внушенията, че са административно принудени.

Протестиращите лекари, медицински сестри и персонал питат и какво е станало и къде са документите и протоколите от проведения конкурс за Изпълнителен Директор на II АГ Болница "Шейново" и кой ги е скрил?

В съобщението за днешния протест се посочва и че д-р Таня Андреева е заела мястото на Румен Велев и в Експертния съвет по акушерство и гинекология към Министерство на Здравеопазването, като това се е случило паралелно с гласуването за нея от Столичен Общински Съвет за поста на директор в болница Шейново.