Столичният общински съвет реши д-р Таня Андреева временно да оглави АГ болница "Шейново", а д-р Румен Велев да бъде отстранен от поста.

С 32 гласа "за" общинските съветници подкрепиха предложението, съобщава бТВ. Решението може да бъде обжалвано или да бъде върнато за преразглеждане от областния управител на София.

Припомняме, през последните дни медиците от "Шейново" излязоха на протести именно заради несправедливото според тях назначение на д-р Андреева.

Недоволството им бе породено от факта, че преизбраният за директор на лечебното заведение и единствен кандидат д-р Румен Велев не е назначен, а вместо него на поста е поставен лекар, който не се е явил на конкурса - д-р Таня Андреева.

Въпреки че конкурсът е стартирал през декември 2022 г., вече девет месеца не може да се избере нов директор на болницата.

Независимо че д-р Румен Велев е бил единствения кандидат за длъжността, който се е явил на конкурса, не е назначен, а вместо него от Столичния общински съвет посочват за временно изпълняващ длъжността д-р Таня Андреева.

Медиците от "Шейново" протестират за законен избор на директор

Медиците от "Шейново" протестират за законен избор на директор

Вместо преизбрания д-р Румен Велев на поста е поставен лекар, който не се е явил на конкурса