Срещу мен и срещу колегите от Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница са подадени сигнали в ДАНС от Търговска лига заради позициите ни относно изграждането на болницата "Мама и аз". Това заявява адвокатът по медицинско право Мария Шаркова от обществения съвет за лелеяното от години създаване на национална педиатрия.

Припомняме, че след като служебният кабинет даде разрешение за изграждане на частна болница с детско отделение "Мама и аз", но после го оттегли заради мащабната негативна реакция, от "Търговска лига" се отказаха от първоначално избраното име и педиатричната насоченост на лечебното заведение. Впоследствие процедурата по издаване на разрешение за изграждане на частната болница бе рестартирана.

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница "Мама и аз"

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница "Мама и аз"

Много се изприказвало за националната детска болница, а нищо не било направено

"Човек и добре да живее, един ден му звънят от ДАНС", пише адв. Шаркова. По думите й се оказва, че интересите на частен субект са въпрос на национална сигурност.

"Вероятно в Северна Корея изказването на професионално мнение по даден въпрос от обществен интерес е проблем на националната сигурност. В една все още демократична държава обаче да пускаш сигнали срещу лекари, юристи, психолози, които доброволно и безвъзмездно защитават важна кауза като упражняват правото си свободно слово, е огромен срам", смята адвокатът по медицинско право.