Двама мъже от Смолянско, обявени от Националния оперативен щаб за заразени с коронавирус, се оказаха с отрицателни проби, съобщава bTV.

На брифинг на Областния кризисен щаб в Смолян обясниха, че става въпрос за съобщените случаи в петък и събота - шофьор от Смолян и мъж от община Неделино.

"Тези съобщения бяха получени в четвъртък вечерта по телефона. Знаете, че когато бъде съобщено по медиите от Националния щаб, тогава и ние ги съобщаваме. Случи се обаче така, че при пристигане на официалните протоколи от изследването двамата бяха дадени с отрицателни резултати. Техните PCR проби бяха повторени. Във втория протокол от техните изследвания те отново са отразени като отрицателни", поясни директорът на Регионалната здравна инспекция в Смолян д-р Мими Кубатева.

2235 станаха случаите на COVID-19, жертвите - 110

2235 станаха случаите на COVID-19, жертвите - 110

24 нови случая са доказали лабораториите през изминалия ден

И двамата мъже са с пневмонии, но не заради коронавирус и се лекуват по общия ред. Състоянието им е добро, а карантината за контактните им лица отпада.

Това означава, че общият брой на регистрираните случаи на коронавирус в област Смолян са 40. Активните са 7, но само двама са в инфекциозното отделение на областната болница, като предстои изписването на единия от тях, тъй като той вече е с две отрицателни проби. Излекувани са 30 души от областта, а регистрираните смъртни случаи са 3.