Въведените противоепидемични мерки дават резултат. Но също така вече все повече хора са преболедували коронавируса. С това можем да си обясним по-малкия брой положителни резултати. Все още обаче е рано да се говори за стаден имунитет.

Разликите между двете ваксини - технологични

Разликите между двете ваксини - технологични

Според Илко Гетов не би трябвало да има голямо чудене

Това заявиха бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков и д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация "Денят ON AIR".

По отношение на имунизацията у нас, двамата се обединиха в притесненията си за организирането на кампанията и очакваните резултати. Също така признаха, че около ваксините в страната властват редица митове.

"Аз съм скептичен. През имунизация няма да минат повече от 30% от хората, тъй като вкарахме доброволен принцип", счита Спасков.

Мира Кожухарова: Страната ни се е презапасила с ваксини срещу COVID-19

Мира Кожухарова: Страната ни се е презапасила с ваксини срещу COVID-19

Човек може да се зарази с коронавирус и след като се е ваксинирал

Според него, причината в недоверието на българите е ниското доверие в институциите. Личните лекари са тези, които трябва да информират своите пациенти по най-добрия начин.

"В България все още властват митове и легенди. Българският народ е склонен да вярва повече на разказите от "1001 нощ", но не и на лекаря си. Вина носим както ние като общество, така и самите лекари понякога", коментира Хасърджиев.

Според тях, въпреки кратките срокове за производство, ваксините са безопасни.