Спешните медици във Видин обявиха гладна стачка от утре, съобщава bTV.

Причината за недоволството им е конфликт с ръководството за парите на първата линия срещу COVID-19.

Гладната стачка е щафетна и в нея участват всичките деветима санитари от Спешно то приемно отделение към многопрофилната болница в града. Протестната проява е организирана от синдикат "Защита".

Протестиращите лекари очакват да им дават парите, които им се полагат за COVID. Според тях средствата се разпределят неправомерно.

Кацаров иска да знае защо не са изплатени парите за първа линия в спешна помощ във Видин

Кацаров иска да знае защо не са изплатени парите за първа линия в спешна помощ във Видин

Няма основание да не бъдат изплатени възнагражденията

Те настояха и за смяна на ръководството на болницата. От там пък категорично отрекоха да има неправомерно отклонение на средства.

Методиката за разпределение на парите на първа линия в Центъра за спешна медицинска помощ се разпределят по един начин, а в МБАЛ-Видин методиката за многопрофилните болници е друга, обясни зам.-директорът на лечебното заведение д-р Богдан Томов.

Той увери, че медиците, които отговарят на методиката, са си получили парите. Разпределение на пари между самите санитарки на добра воля е тяхна воля и не касае ръководството на болницата, категоричен бе Томов.

От синдикалната организация са сигнализирали и здравното министерство за казуса и очакват намеса от страна на ведомството.

Санитарите във Видин обявиха гладна стачка

Санитарите във Видин обявиха гладна стачка

Причината - неизплатените допълнителни средства за работа на първа линия