Осигурени са всички медикаменти, включително и "Ремдесивир", лекарите са подготвени за лечението на пациенти с коронавирус. В това увери директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов на брифинг в Министерски съвет.

По-строгите мерки ще дадат възможност лекарите да бъдат по-компетентни, подчерта проф. Балтов и допълни, че се откриват три нови центъра за даряване на кръвна плазма.

Ние сме готови по този начин да откликнем изцяло от необходимостта от допълнителни медикаменти за лечението на болните, категоричен бе той. Давайки този диапазон от три седмици ще позволим на всички медици да се върнат на работните места и да има все по-малко заразени.

Затварят молове, училища, детски градини и заведения до 21 декември
Обновена

Затварят молове, училища, детски градини и заведения до 21 декември

Мерките влизат в сила от петък вечерта

Директорът на Александровска болница проф. Борис Богов намира мерките за изключително навременни. Това ще бъде глътка въздух за медиците на първа линия, подчерта проф. Богов и отчете, че има места в страната, където лекарите и медиците са дефицит, въпреки огромната заболеваемост.

Това са мерки, които не са едни от най-строгите, но биха дали резултат за няколко седмици, очаква проф. Богов, който определи решението на правителството за правилно.

Ангел Кунчев: Сегашните мерки не са най-строгите

Ангел Кунчев: Сегашните мерки не са най-строгите

По думите му взимането на тежки мерки са въпрос на сложен анализ