В Благоевградската болница започва проверка. Причината е, че охранител с тежък менингит е приет по спешност в реанимацията, след като от инфекциозното са отказали да го приемат, съобщи Струма.ком.

Дежурният инфекционист препоръчал да транспортират 39-годишния мъж до София, но състоянието му не позволявало. Наложило се намесата на кмета на Петрич - Димитър Бръчков и на директора на МБАЛ Благоевград Огнян Митев.

Регионалната здравна инспекция започна спешна проверка на случая с приетия снощи късно в болница Благоевград охранител от Петрич. Здравната инспекция иска да уточни детайлите около настаняването на 39-годишния Димитър в реанимация, правилни ли са били действията на благоевградските лекари и защо пациент с инфекциозно заболяване не е настанен в инфекциозно отделение?

Поради тежкото му състояние от Инфекциозно отказали да го приемат и предложили той да бъде транспортиран в София, но предвид коматозното му състояние е настанен в реанимация. Д-р Икономова от Петрич, както и кметът Бръчков, поискаха съдействието на д-р Огнян Митев, болният да бъде незабавно приет в МБАЛ Благоевград. "Пациентът е стабилен но състоянието му продължава да е тежко", казаха от болницата тази сутрин.