От "Има такъв народ" настояват за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права.

В декларация от името на парламентарната група проф. Андрей Чорбанов заяви, че след няколкото последователни локдауна, сме напът трайно да загубим голяма част от хората, които въобще имат желание да работят в тези сектори.

ИТН следят с голямо внимание развитието на епидемиологичната ситуация както в страната, така и по света. От партията на шоумена Слави Трифонов са обезпокоени, че вече година и 8 месеца няма трайно и ефективно решение на кризата с COVID-19. Важно е обаче да имаме предвид, че наред със здравния проблем, не бива да неглижираме и социалния и икономическия ефект, който се стоварва с особена тежест върху няколко конкретни сектора, като хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и редица други, свързани с тях, категоричен бе проф. Чорбанов.

Кацаров отрича мерките да се затягат - било точно обратното

Кацаров отрича мерките да се затягат - било точно обратното

Той недоумява защо се говори за ограничения

По думите му е притеснително това, което наблюдаваме като заявка за политики относно бъдещи действия, които прозират вече видимо от последната заповед на здравния министър. "Указанията, които се дават по отношение на изисквания за ваксинация или преболедували за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези обекти само от ваксинирани и доказано с документ преболедували и с доказан PCR тест, противоречи на основни права на гражданите в т.ч. правото им на труд и до свободен достъп до обществените обекти", посочи той.

Като реакция на тази заповед масово работещи са подали своята молба за напускане пред работодателите в резултат от оказания им натиск. Това ще доведе до огромни бъдещи проблеми, които ще са вследствие на трайна невъзможност за възстановяване на тези сектори поради липса не просто на подготвен, а въобще на персонал. Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на личен избор, призова Чорбанов.

50% от чиновниците да работят дистанционно, нареди Кацаров

50% от чиновниците да работят дистанционно, нареди Кацаров

Нови мерки от утре