Изписаха 49-годишният старши сержант от Карлово, за който беше установено, че е заразен с коронавирус, съобшават от болницата в Пловдив.

Той бе на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите му бе екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение според всички утвърдени протоколи за това и 2 последователни отрицателни проби за коронавирус.

Към момента той е в добро здравословно състояние като след 12 дни интензивно лечение той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.

49-годишен наш военен е с коронавирус

49-годишен наш военен е с коронавирус

Приет е в болница в Пловдив

"Прознозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация е тежка. Рядко се стига до толкова бързо възстановяване", коментира д-р Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лечение на пациенти с covid-19 в УМБАЛ "Пълмед".

Припомняме, че старши сержантът постъпи в болницата на 30-ти март след превеждане от МБАЛ "Карлово" със симптоми на затруднено дишане, кашлица, температура и придружаващо заболяване диабет,както положителна проба за коронавирус.

След като е настанен в болницата в Пловдив е интубиран и му е проведено интензивно лечение.