Няма основания за притеснения сред хората относно изборите в неделя що се касае до здравния аспект. Това коментира пред БНТ епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

"Рискът е дори по-малък от това да отидем в супермаркета например. Важното е да имаме по-високо качество маски и да спазваме отстояние. Очаква се и хубаво време в неделя - така че да се проветрява, това е много важно, особено където има по-голямо струпване на хора", каза той.

В полунощ премахват КПП-тата

В полунощ премахват КПП-тата

Отменят се и по-строгите мерки за влизане и излизане от София

Кантарджиев не спести критики относно управлението на здравната криза от страна на служебния министър Стойчо Кацаров.

"Много се плаша, когато Кацаров (д-р Стойчо Кацаров - б.р.) казва, че няма да прави нещо, защото обикновено го прави след това. Сега казва, че няма да има локдаун. Не знам дали знае, че локдаун тук никога не е имало", каза Кантарджиев.

БЛС: Защо полиция и КПП-та да ни пазят от COVID-19?

БЛС: Защо полиция и КПП-та да ни пазят от COVID-19?

Д-р Николай Брънзалов призова сами да си наложим мерки

И даде прогноза за развитието на пандемията у нас - въпреки спада на новите случаи, броят на починалите още известно време ще расте.

Не се лекувайте с антибиотици при вирусни инфекции, призова професорът. "Антибиотици се взимат само при бактериални инфекции. Такива, които не са широкоспектърни и да убиват всички бактерии, а само конкретната проблемна такава.". 

Днес е ден за размисъл преди утрешните избори 2 в 1

Днес е ден за размисъл преди утрешните избори 2 в 1

Забранена е предизборната агитация