Това заболяване - коронавируса - трябва да се контролира, за да е по-малък напливът в болниците и лабораториите. Това заяви пред БНТ професор Тодор Кантарджиев.

"Най-лошото в нашата страна е, че някои политици, които ние сме избирали, дават лош пример. Е, много си вдигат рейтинга, защото на хората им писна."

Депутатите пак не носят маски в парламента

Депутатите пак не носят маски в парламента

Караянчева: Сложете си маската или напуснете

Той призна, че и на него са ми неприятни маските, въпреки това е на мнение, че мерките срещу епидемията трябва да се спазват. Много се е направило от началото на пандемията. Кантарджиев смята, че пандемията е показала слабостите на нашата система. Като пример той посочи намаления прием на студенти по медицински специалности.

Превърнахме образованието в бизнес, превърнахме здравеопазването в бизнес, недоволен е Кантарджиев.

Ако мерките се спазват, ще се усети намаляване на заболелите. Всеки трябва да пази себе си и семейството си, за да запази и обществото, по мнението му.

Намаляват капацитета на заведенията наполовина: човек на 2 кв.м.

Намаляват капацитета на заведенията наполовина: човек на 2 кв.м.

Алибегов: Браншът няма да издържи на още едно затваряне и сме готови на компромиси

Кантарджиев отново се позова на изследване на американските специалисти, че най-голям е рискът за заразяване при продължителен контакт в затворено помещение, като например питейно заведение и бар, където освен това и хората са пийнали алкохол. Кантарджиев беше уклончив дали предприетите нови мерки за разреждане на посетителите в дискотеките са адекватни, но изрази надежда, че самите граждани ще намалят посещенията на такива места, тъй като не може да се затвори целия бранш.