Началото на следващата седмица здравният министър Стойчо Кацаров ще представи цялостен план за противодействие на следващата вълна от COVID-19, която се очаква. Анонсът дойде от самия Стойчо Кацаров след представянето на Анализа на здравното обслужване на населението в условията на пандемия.

По думите му планът ще включва инвестиции, кое се затваря, как участва болнична, извънболнична помощ в борбата с пандемията. "Вземам предвид и анализите, които току-що чухте. Смисълът на това е допуснатите грешки, коствали живота на 100 хил. души, да не се повтарят. Ще стъпим на този анилиз", каза Стойчо Кацаров.

"И преди този доклад лошото управление на кризата и лошото състояние на здравната система бяха очевидни", добави здравният министър.

Околийски иска мощен спринт с ваксинацията до септември, иначе - нова вълна

Околийски иска мощен спринт с ваксинацията до септември, иначе - нова вълна

Антиваксърите у нас имали "много кресливи гласове", но всъщност били малко

България е на едно от челните места по смъртност в Европа и в света, показа доклада на НЦОЗА. 166 050 души са починали в периода, който е изследван, като 78% от починалите са на възраст между 60 и 89 години. Смъртността от COVID-19 е 123,4% на 100 000 души.

Стойчо Кацаров е наясно, че не би могъл да реформира за един месец здравната система без Народно събрание. "Работим максимално интензивно. Това, което можем, ще го направим. Това, което не можем, няма да го направим", обясни министърът във връзка с това как би се противодействало на изводите от доклада на Националния център за обществено здраве и анализи.

Кунчев призна: С доброволната ваксинация явно не се получава

Кунчев призна: С доброволната ваксинация явно не се получава

Най-вероятно Русия попада до дни в "червената зона"