Европейските власти могат бързо да спрат разпространението на вируса COVID-19 само, ако приложат "екстремно радикални" мерки. Това смята ръководителят на китайската група клинични експерти за коронавируса Чжан Венхун, който оцени перспективите на европейските страни в борба с коронавируса. Мнението му бе цитирано от South China Morning Post и РИА Новости.

"Ако целият свят може да спре за четири седмици, може би бихме могли да спрем пандемията", цитират те думите на специалиста.

Като една от тези екстремни мерки д-р Венхун определи пълното замразяване на каквато и да е активност в страните и цялостно затваряне на границите. Впрочем, Германия, както и други страни на континента, няма да приемат това, смята лекарят. 

90% от заразените с коронавирус в Китай са оздравели

90% от заразените с коронавирус в Китай са оздравели

Смъртността от COVID-19 в страната е под 1%

Според него вирусът може да изчезне и да се появи отново и... това може да продължи една-две години... Забравете мисълта, че пандемията в Европа ще приключи в близко бъдеще", заяви китайският лекар по време на видеоконференция с експерти и студенти от Китай.

Припомняме, на 11 март Световната здравна организация обяви пандемия на новия коронавирус. По данни на СЗО в света са заразени над 292 хил. души, над 12,7 000 починали. 

190 са случаите на коронавирус у нас

190 са случаите на коронавирус у нас

Случаите са от София и Плевен