Медицинските специалисти с аплодисмети към хората, които спазват мерките за безопасност. Лекари, сестри и санитари решиха да ръкопляскат на всички, които си останаха вкъщи на Цветница.

Предложението дойде от директорът на Александровска болница доцент Костадин Ангелов и беше прието от неговите колеги - водещи специалисти и началници на големите столични болници.

По този начин медиците изразяват своята благодарност към отговорните хора, които изпълняват разпоредбите на оперативния щаб за борба с коронавируса и здравното министерство в условията на извънредното положение.

Точно в 21 часа тази вечер екипът на "Пирогов" излезе пред болницата и с аплодисменти изрази своята благодарност към всички хора, които проявяват отговорност и солидарност като си остават вкъщи.

Там в момента се лекуват 36 пациенти с COVID-19, като 11 от тях са в тежко състояние.

"Бъдете и Вие отговорни и солидарни, останете си вкъщи! Благодарим Ви!", призоваха медиците. Всяка вечер ни ръкопляскате, аз отправям молба към всички български граждани: ако си останете по къщите, ние в 21 ч. ще ви ръкопляскаме, каза по-рано днес директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов също отправи апел към българите да останат по домовете си. Има огромен потенциал от бъдещи пациенти, благодарение на това, че в момента хората се разхождат свободно по улиците. Това не може да бъде видяно, но това ще стане след около 10 дена, когато ще започнат да идват тежките случаи. Сега не е моментът да се седи по градинките, в междублоковите пространства, да се пие бира, да се смеем, да се веселим. Следващите две седмици ще бъдат критични. Не ходете на църква. Църквата е във всеки от нас, посочи проф. Балтов.

Точно в 21.00 часа и медиците от УМБАЛ "Св. Марина" - Варна аплодираха хората, които посрещнаха Цветница у дома.